Skip to content

Рецепта за Торта Шах

2010 ноември 17
Pinterest
Торта Шах

Торта Шах

Съставки:

За светлия блат: 6 яйца, 120 г захар, 140 г брашно. За тъмния блат: Същите продукти, към които се прибавят 2 супени лъжици какао. За к р е м а: 1/2 л прясно мляко, 2 супени лъжици брашно, 250 г краве масло, 120 г пудра захар, 1 супена лъжица ром или 1 прах ванилия.

Инструкции:

На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, след което се прибавя брашното. Сместа се разбърква много добре и се изсипва в тортена форма (по-голяма), застлана с хартия. Пече се в умерена фурна. При приготвяне на втория блат (тъмния) се прибавя какао. На крема: Млякото се сварява с брашното на гъста смес. Маслото се разбива с пудрата захар и към него се прибавя по малко (като се бърка) от изстиналата смес и ванилията.
Нареждане на тортата. Всеки пласт се разрязва на три кръга с шаблон. Така се образуват три светли и три тъмни кръга – голям, среден и малък, но с равна широчина на лентата. Нареждат се по следния начин: най-големият светъл кръг, в него – средният тъмен и в него – светлият малък кръг. Между кръговете се намазва с крем. По този начин се оформя първият пласт на тортата, който отгоре също се намазва с крем. Вторият пласт се нарежда по същия начин, само че цветовете се разменят – върху светлите кръгове се поставят тъмни и обратно. С останалия крем тортата се намазва отгоре и встрани.

GD Star Rating
loading...
Етикети: ,
Няма коментари

Коментирайте

Трябва да сте влезли, за да коментирате.