Skip to content

Рецепта за Торта Гараш

2010 ноември 17
Pinterest
Торта Гараш

Торта Гараш

Съставки:

За блата: 10 белтъка, 400 г захар на пясък, 300 г смлени орехи. За крема: 100 г захар на пясък, 1/2 кафена чашка вода, 100 г шоколад (две супени лъжици какао), 5 жълтъка, 350 г краве масло. За кроканта: 75 г захар на пясък, 2 супени лъжици вода.

Инструкции:

На блата: Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта по малко и продължава да се разбива, докато се сгъсти. Прибавят се и орехите. Всичко се разбърква добре. Сместа се разделя на 4 части, която се изпичат поотделно в по-голяма тортена форма, застлана с хартия, намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна. На крема: Захарта се сварява на сироп с водата и какаото, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропът е още топъл, прибавят се жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем. По-добре е вместо какао да се сложи шоколад. На кроканта: Захарта, смесена с водата, се карамелизира и се изсипва в намазана с мазнина тава. След като изстине, крокантът се начуква на дребно.
Платките се слепват с крем, като върху крема се посипва по малко от кроканта. Отгоре се намазва с крем и се украсява по желание.

GD Star Rating
loading...
Етикети: ,
Няма коментари

Коментирайте

Трябва да сте влезли, за да коментирате.