Skip to content

Ползите от шоколада

2012 август 27
Pinterest
Шоколад

Шоколад

Колкото повече учените изучават шоколада, толкова по-невероятен изглежда той. Какви са предимствата на шоколада като оставим настрана чувството на задоволство, което може само един шоколад да предизвика?

1. Според последните изследвания шоколадът може да засили умствените възможности на човек чрез повишаване на притока на кръв към мозъка. Ефектът от това е подобряване на паметта и вниманието, и ускоряване времето за реакция.
2. Шоколадът е полезен за кожата. Немско проучване е установило, че жени, на които е било давано какао всеки ден за период от три месеца имат много по-мека и влажна кожа, вероятно в резултат на подобряване на кръвообращението.
3. Шоколадът може да осигури определено ниво на защита срещу сърдечно-съдови заболявания. Изследователите са открили, че потреблението на тъмен шоколад намалява хипертонията, намалява нивата на холестерола, и добавя защита срещу образуването на кръвни съсиреци.
4. Не на последно място шоколадът кара хората да се чувстват добре. За спортисти, това може да бъде под формата на по-добри времена за възстановяване след периоди на натоварване, за жените това може да бъде засилен сексуален апетит (шоколадът е афродизиак сам по себе си).

GD Star Rating
loading...
Няма коментари

Коментирайте

Трябва да сте влезли, за да коментирате.