Skip to content

Рецепта за Паста с карамелизирано капаче

2010 декември 20
Pinterest

Съставки:

4 готови добуш платки
60 г (3 с.л.) кристална захар
5О г шоколад
200 г масло
100 г пудра захар
25 г кристална захар
1 прах ванилия
0.05 л (1 к.ч.) вода
100 г озахарени плодове
0.02 л (2 с.л.) коняк
0,20 л прясно мляко
150 г кристална захар
50 г (3 с.л.) брашно
20 г масло

Инструкции:

Маслото, захарта и ванилията се разбиват на пухкав маслен крем. За млечния крем брашното, захарта и прясното мляко се разбъркват добре и се загряват до завиране и сгъстяване След изстиването му към него се прибавя постепенно масленият крем. От така получения бял крем се отделя 1/4, а към останалата част, за да се получи шоколадов крем, се прибавя разтопеният на водна баня шоколад. Сиропът се получава, като Водата и захарта се сваряват. След охлаждането им се прибавя конякът. Трите платки се напръскват със сиропа, намазват се с шоколадовия крем, размесен с дребно нарязаните озахарени плодове, после се нареждат една Върху друга и се оставят в хладилник около 3 часа.
Четвъртата платка се залива с още топлата карамелизирана до светлокафяво захар, към която е прибавено маслото Преди да се е втвърдила глазурата, платката се на-рязВа на правоъгълни или триъгълни парчета с намаслен нож, който само силно се притиска надолу — без да се движи В хоризонтална посока.
Със същата форма и размери се нарязват на парчета и охладените платки, шприцоват се с отделения бял крем и се покриват под наклон с карамелизираното капаче.

GD Star Rating
loading...
Няма коментари

Коментирайте

Трябва да сте влезли, за да коментирате.