Skip to content

Рецепта за Лятна капама-специалитет за гости

2010 ноември 18
Pinterest

Съставки:

500 г свинско месо, 500 г телешко месо, 4 пилешки бутчета или 1 пиле (около 1 кг), 15 малки глави лук, 2 кафени чаши олио, 3 домата, 1 глава чесън, 7 чаена чаша сухо бяло вино, 1/2 чаени лъжички сол, 2—3 дафинови листа, 15—20 зърна черен пипер, 1 чаена лъжичка червен пипер

Инструкции:

Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на парчета. Бутчетата също се измиват и се срязват на две. Доматите се нарязват едро, чесънът се изчиства, лукът се изчиства, измива се и главите се оставят цели. Продуктите се нареждат в по-голяма и широка тенджера (може долната част на електрическа тенджера) по следния начин: Парчетата месо се слагат разбъркано, между тях се нареждат главите лук дафиновите листа, а отгоре се поръсва черният пипер. Доматите се нареждат равномерно върху всички продукти. Поръсват се солта и червеният пипер и се сипват олиото, бялото вино и 1 кафена чаша вода. Тенджерата се разклаща няколко пъти на всички страни, за да се слегнат продуктите, похлупва се и се подставя на дъното на фурната, като капакът се притиска с тежест. Пече се на тих огън 3 часа, без да се отваря. След 2 часа може да се провери количеството на водата и ако е необходимо, да се долее. Поднася се топло.
През зимата се прибавя и 400 г нарязана на парчета кърваница. Ястието се приготвя в по-голямо количество и е подходящо за гости.

GD Star Rating
loading...
Няма коментари

Коментирайте

Трябва да сте влезли, за да коментирате.