Skip to content

Рецепта за Еклерчета

2010 декември 16
Pinterest

Съставки:

За тестото:
150 г кристална захар
0,2 л вода
50 г масло
0,1 л (2 к.ч) олио
1 жълтък
150 г брашно
2 праха ванилия
4 яйца
175 г сметана
1 белтък
50 г пудра захар
За крема:
180 г ароматни плодове от компот или сладко (кайсии,вишни)
0.75 л прясно мляко
100 г брашно

Инструкции:

Към заврялата вода с олиото се прибавя брашното и се бърка с дървена лъжица до отлепване на сместа от стените на съда. След леко охлаждане към сместа едно по едно се добавят яйцата и единият белтък, като се разбърква непрекъснато до пълното им поемане от тестото. От него с лъжичка се оформят топчета с големина на орех и се по-стаВят върху тавичка, предварително намаслена и поръсена с брашно. Пекат се 20 мин при Висока температура до зачервяване, която след това постепенно се намалява. фурната се отваря едва В края на печенето. Горната част на изпечените топчета се отрязва.
За крема: Жълтъкът, захарта и брашното, разбити В студеното мляко, се загряват до завиране и сгъстяване при непрекъснато бъркане. След леко охлаждане се прибавят маслото и 1 прах Ванилия.
Еклерчетата се пълнят с така получения млечно-маслен крем. Върху него се поставят част от плодовете, а отгоре се шприцова сметаната, разбита с пудрата захар и с Втория прах Ванилия. Накрая еклерите се гарнират с останалите плодове и капачетата.

GD Star Rating
loading...
Еклерчета, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Няма коментари

Коментирайте

Трябва да сте влезли, за да коментирате.